Deldiche Racing richting New Racing Festival!

Dit weekend komen we weer in actie, en hoe! Voor het New Racing Festival zakken wij namelijk af naar het legendarische circuit van Zolder voor de tweede meeting van de Superlights Challenge, waar we terug willen gaan vechten om de hoofdprijs. Maar dat is niet alles, want we zullen dit weekend ook de eerste manche van de Belcar Trophy betwisten.

Onze hoofd-focus gaat dit jaar uit naar de Superlights Challenge. In dit competitief kampioenschap voor prototype wagens zoals de Wolf, Norma, Radical en Tattuus namen wij al een vliegende start tijdens het paasweekend in Zandvoort. Onze huispiloten Luc De Cock en Sam Dejonghe schitterden in de eerste kwalificatie-sessie van 2015 door een sensationele dubbele pole-positie te pakken, met maar liefst één seconde voorsprong op eerste achtervolger, de Radical SR8 van Henk Thuis.

paasraces zandvoort-14

De races op paasmaandag verliepen niet helemaal naar wens. Een samenloop van verschillende omstandigheden, onder andere mechanische problemen, zorgde ervoor dat we het volledige potentieel van onze snelle Norma M20 FC niet volledig konden benutten. Onze piloten Luc en Sam konden niet anders dan deze situatie te ondergaan, en zoveel mogelijk uit het beschikbare pakket te halen. Ze finishten beide races toch nog op een respectabele 6e positie, maar het mag duidelijk zijn dat onze ambities veel verder naar voren liggen!

paasraces zandvoort-19

Bij de pakken blijven zitten, dat is iets dat wij bij Deldiche Racing niet kennen. In de tussenperiode zijn wij dus naar oplossingen gaan zoeken en hebben we de problemen van Zandvoort opgelost, en ons algemeen pakket verbeterd. Vol goede moed en ambitie trekken wij dit weekend naar Zolder.

Dan rest er ons nog een woordje uitleg te geven over de tweede race die we dit weekend zullen rijden, de Belcar Trophy. Dit format mag gerust gezien worden als de ‘revival’ van de alom bekende Belcar series die tijdens de jaren 2000 erg succesvol waren. Tijdens deze race van 124 minuten rijden wij met onze Norma Prototype niet enkel tegen andere prototypes, want dit kampioenschap staat open voor een resem van verschillende soorten wagens. Het startveld blijkt volledig gevuld te zijn, dus het zal voor ons een perfecte voorbereiding worden op onze tweede grote ambitie dit seizoen, de 24 uren van Zolder -uitsluitsel over onze deelname aan deze race is er nog niet, en is natuurlijk sterk afhankelijk van het financiële plaatje-.

Bij deze nodigen wij bij Deldiche Racing graag iedereen uit om ons dit weekend te komen aanmoedigen op het circuit van Zolder. En als u dan toch ter plekke bent, kom dan gerust eens gedag zeggen in onze pitbox, nummer 31!

Via de onderstaande link kan u zowel de timing van dit weekend vinden alsook uw tickets bestellen.

http://www.circuit-zolder.be/nl/events/new-race-festival-0

See you at Zolder!

Deldiche Racing Team

This entry was posted in News. Bookmark the permalink.

Comments are closed.