24H Zolder: Deldiche Racing blikt terug!

De blues is aan het wegebben en stiekem komt er af en toe een vlaag van trots naar boven. Dat is niet anders bij Deldiche Racing die ondanks de uitval met technische averij toch vooraan meefietste voor de zege in de recent verreden 24 Hours of Zolder. Na de ontgoocheling komt het besef bij Deldiche dat ze een duchtig woordje meepraatten tijdens deze loodzware race tweemaal rond de klok. Deldiche Racing zette reeds de toon toen Sam Dejonghe tijdens de kwalificaties amper 28/1000 van een seconde te kort kwam voor de pole tegen de Wolf van het Italiaanse factory team Avelon Racing. Een eerste prik richting de concurrentie dat het team rond Luc De Cock niet naar Zolder was afgezakt om een figurantenrol te spelen

a55bbf6f21cb28046cca056602b67884a4da6986

Teamchef Jim De Cock: “Het traject dat we in onze eerste deelname aan de 24 Hours of Zolder hebben afgewerkt is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Al van bij onze eerste briefings hebben we onze ambities niet onder stoelen of banken gestopt. De eerste testdag bevestigde onze ambities en een uiterst spannende kwalificatie zorgde voor een plaats op de eerste startrij! Ondanks enkele kleine aanrijdingen (met telkens een lekke band tot gevolg) hebben we met meer stops dan gelijk wie de eerste 12 uur permanent in de top 3 meegedraaid”.

11099ca15bd96864ecffa60709e3d7829b6b6a6f

“Thumbs up voor de strategie en waarbij ook onze piloten line-up heeft bewezen dat een mix van ervaring en jeugdig talent het perfecte recept zijn voor een endurancewedstrijd. Luc De Cock, Sam Dejonghe, David Houthoofd, Tim Joosen en François Bouillon hebben telkens in hun stints bewezen wat ze waard zijn.”
668768384a204f4d7d39a583d406fe3f8f4281ea
“Het blijft een mechanische sport en voor de eerste keer sinds we met deze Norma racen hebben we door een technisch probleem de handdoek moeten werpen.”

e8bc72c967bcc35227c46725ebe808de696fca77

“Als één van de prototype teams, wil ik de organisatie bedanken om deze tot de verbeelding sprekende bolides een platvorm te geven in België. Deze editie heeft ook bewezen dat proto’s zich wel degelijk op een verantwoorde manier kunnen bewegen in dergelijk veld. In naam van alle proto teams rekenen we gezien de gedane investeringen op continuïteit omtrent ons deelnamerecht”.

“Uit de grond van mijn hart wil ik iedereen bedanken om ons team een hoofdrol te schenken gedurende het grootste deel van dit 24 uurs weekend. We will be back!”

This entry was posted in News. Bookmark the permalink.

Comments are closed.